Qui som?

Coop Walden Box- Ecovila Amat

Walden Box està vinculat a l’Ecovila Amat, un projecte d’assentament sostenible i cooperatiu a la Garrotxa, Catalunya. On la creació de sistemes de generació de renda de manera cooperativa i sostenible és un dels focus principals actuals per tal de facilitar la incorporació de noves persones al projecte i dotar-lo de la seva dimensió comunitària.

L’extracció del Boix es fa en una finca meravellosa de 70 ha, plena de vida natural, biodiversitat i història, doncs la trobem datada ja el 1190 en escriptures públiques. Però que avui té una manca de sostres on viure, per les normatives restrictives que tan mal fan al camp català, i pels elevats costos de reconstruir les runes del 1700, de les que encara en trobem els fonaments.

Els ingressos provinents de Walden Box es destinaran, un cop coberts salaris i reinversions, a continuar la reconstrucció de la finca en bioconstrucció i respectuosa amb el patrimoni antic de la finca, on hi trobem fins i tot restes d’assentaments íbers.

La poda i venda del Boix s’emmarca en un conjunt d’activitats econòmiques també cooperatives i sostenibles com l’acampada ecològica, l’allotjament, la cooperativa d’habitatge, el restaurant vegetarià, l’espai per a trobades i seminaris relacionats, o un circuit obert i també ecològic de bicicleta de muntanya i passeigs al bosc.

El projecte anirà constituint la Cooperativa de Treball Walden Box a mesura que s’integrin nous/noves treballadors/es interessats/des en fer-ho com a socis/es cooperativistes. Inicialment el posen en marxa dos socis treballadors.

Comprar Boix a Walden Box és ajudar a aquest projecte, a més d’adquirir una fusta de primera qualitat per a l’ebenisteria. La fusta més dura i densa del país i del sud d’Europa, que permet tota mena de creacions, com ara :

torneria

impressió

talla

elements decoratius

culleres

botons

usos industrials de la fusta

Video al canal de you tube de l’Ecovila Amat on es veu tot el Puig Amat a vol d’ocell, amb el drone de la fotoperiodista holandesa Sanne Derks.

A %d bloguers els agrada això: